Botoks (Baby, Klasik, Masseter)

Botox

Botoks, kırışıklıkların giderilmesi için yapılan ameliyat gerektirmeyen bir enjeksiyon işlemidir. Bir protein türü olan Botoks, “clostridium botulinum” isimli bakteri çeşidinden üretilmektedir.

Basit ve acısız uygulama yöntemi sayesinde birçok kişi botoksu tercih etmektedir. Önceleri göz sağlığında ve nöroloji dalında kullanılan bu bakterinin ürünü günümüzde kozmetikte oldukça popülerdir.

BOTOKS NEDİR VE NASIL YAPILIR?

Yüzümüzdeki mimiklerin çalışmalarıyla beraber yüzde çizgilenmeler meydana gelmektedir. Uzun süreli bu mimiklerin çalışmasıyla, çizgiler de derinleşmektedir. Botoks yüzdeki bu çizgilenmeyi gidermek için yapılan uygulamadır.

Kırışıklık en fazla alın, göz kenarları ve dudak çevresinde görülmektedir. Botoks cilde küçük enjeksiyonlar ile uygulanmaktadır. Uygulama sırasında hafif sızılar hissedilebilir. Sızıyı azaltmak için bölgesel anestezi kremleri kullanılmaktadır. İşlem öncesinde veya sonrasında soğuk kompres yapılarak geçici olarak oluşan ödem ve kızarıklık giderilir.

Botoks cilde uygulandıktan sonra 3 gün-1 hafta içerisinde etkisini gösterebilmektedir. Botoks işlemi öncesinde içerisinde E vitamini bulunan ilaçlar kullanılmamalıdır. İşlemden önce aspirin ve benzeri ilaçları kan sulandırıcı etkileri nedeniyle kullanmamakta fayda vardır. Bu durum işlem sonrası uygulanılan bölgede şişmeler ve morarmalar meydana getirebilir.

Uygulama sonrasında birkaç saat mimik kullanmamaya özen göstermek gerekir. Botoks sonrası spor aktivitelerine de 1-2 gün ara verilmelidir. İşlem yapılan bölgeye birkaç gün hafif masajlar yapmakta fayda vardır. Uygulama sonrasında aynı gün mümkün olduğu kadar yüz üstü yatmamak, uygulanılan bölgeyi temiz tutmak gerekir. Botoks yaptırmaya karar verenlerin Botoks hakkında detaylı bilgiye sahip olmaları önemlidir. İşlem sonrasında bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler hafif olduğu kadar ciddi de olabilir.

Botoks yaptırmak isteyenlerin bu yan etkiler hakkında bilgi sahibi olup, sadece konusunda uzman bir hekime kendisini emanet etmesi gerekir. Olası yan etkilerde size müdahale edebilecek tek kişi doktorunuzdur. Ayrıca tecrübeli bir doktor, kırışıklık olan bölgenizi iyi tarayacak, sizin için en uygun dozu en doğru noktalara verecektir. İşlem sırasında hekim kadar uygulamanın yapılacağı merkez de önemlidir. Kullanılan ilaç, enjektörler ve ortamın steril olması gibi önemli detaylar iyi araştırılmalıdır.